Restaurant Mêlée
Mêlée ligger i en lille sidegade til Gammel Kongevej og er en del af Frederiksbergs lokale latinerkvarter. Vi serverer bistromad med kant og personlighed ud fra et fransk forbillede, hvor det er naturligt at spise tre-fire enkle, veltillavede retter af sæsonens bedste råvarer, for at få en fuldendt madoplevelse. Klik på Maden, og lad dig friste både af vores 4-retters menu og/eller dagens tavleretter samt de vedvarende mêlée-retter; tartar, onglet & Comté!
Der er sket meget siden sidst!
Marcus er taget tilbage til hans “læremester” Rasmus Oubæk til Nørrebro. I stedet for Marcus, har vi fået Niels tilbage som Souschef. Niels var køkkenchef op til, og lige efter første nedlukning i 2020. Vi er glade for at Niels er “tilbage i folden”.
Fie er rykket til Anarki på fuld tid, så vi har ansat Jakob i stedet for. Jakob kommer fra Søllerød Kro og kender sin vin og sine gæster til fingerspidserne. Det bliver også godt.
Anders blev udlært med Bronze tilbage i september og han hjælper til resten af året, så hans tid på mêlée lakker mod enden.
Der er ikke så lang tid tilbage af 2024, så vi er nået til næstsidste menu med både gamle og nye klassikere.
Kælderen bugner stadig af vin. “Weekendens extra gode glas” fungerer godt og er blevet taget godt imod. Vi fortsætter med opdateringer på Instagram i midtugen, hvilke vine der serveres glasvis.
God vind resten af 2024
Dan, Simon & Co.
Guide Michelin 2024!
Mêlée fik igen tildelt en Bib Gourmand I 2024. Det er stærkt gået af alle der er ansat på mêlée. Det er også en ros til alle de gæster der kommer for første gang, anden gang eller dem der lægger vejen forbi gentagne gange. Tusinde tak.
Anarki fik ligesom mêlée også tildelt deres Bib Gourmand igen. Det er lige så stærkt gået.
Hovedstaden er stadig et godt sted at spise, drikke og hygge sig med forretning, familie eller venner.
Vi klør fortsat på og leverer god mad, dejlig vin samt ordentligt værtskab.
Dan, Simon & Co.
Kreditkortvalidering!
Som nævnt tidligere, så er 2024 året hvor kreditkortvalidering er kommet til mêlée & Anarki, da flere og flere vælger ikke at dukke op til deres reservation eller annullere så tæt på reservationsstart, at bordet ikke bliver reserveret af andre.
Det driller for flere end jeg troede, men det er ren og skær sikkerhed, at der skal logges ind på sin Dinnerbooking-profil for så efterfølgende oplyse et kreditkort. Herefter ligger det på din profil. Bestiller du bord via en anden enhed eller anden browser, så beder Dinnerbooking om et password til din profil, så dine oplysninger kan “findes frem”
Vi håber på Jeres allesammens forståelse og tålmodighed med at “skulle have kreditkortet frem”
Dan & Co.
Champagne & Bourgogne “Grand Cru” på glas!
Fra og med torsdag i uge 18 finder vi to, måske tre forskellige Champagne & Bourgogne-vine fra øverste hylde og serverer dem glas-vis. Vi lægger ud med Marchand Frères Charmes Chambertin 2015. Vi åbner ligeledes Puligny-Montrachet Folatieres fra Philippe Chavy fra MAGNUM.
Dan & Co.
Mandags- & tirsdagspakken er tilbage
Vi tilbyder igen de tre retter fra menuen med tre glas vin samt vand & kaffe for 625,- pr. person. Den kan vælges på ved ankomst eller kan købes ved reservation. På dagen kan der “nøjes” med at købe maden til 375,- og selv vælge vin/drikkevarer. Det går i luften fra mandag den 15. april når der er asparges på kortet…
Dan & Co.
Prisændringer her & der…
Håber I alle er kommet godt ind i 2024.
Jeg har været både vinkort og menukort igennem med de “selv-kritiske” briller og ændret en del vine til mere passende pris. Det er primært de “hypede og lidt dyrere vine” der har fået et nøk nedad. Madkortet har fået et par ændringer, da brislen er og bliver en stor forret og så er hummerhalen gået fra en stor halv til en mindre, men til gengæld serveres den hel igen, som tidligere.
Vi glæder os til vinteren kommer bag os, men indtil da, så fortsætter vi med de fyldige retter og lidt tungere vine.
Dan & Co.
Juleferie…
Vi nærmer os med hastige skridt juleferien. Vi har sidste dag fredag den 22. december og holder ferie frem til og med den 3. januar. Jeg tror den bliver velfortjent, da 2023 har budt på mange forskellige udfordringer fra start til nu. Den største udfordring har været boligrenten, så helt naturligt, har vi sagt velkommen til små 10% færre gæster i årets løb. Et kæmpe tak er derfor på sin plads til de ca. 15.500 der har lagt vejen forbi i 2023. Jeg synes “stamgæsterne” fylder mere og mere i dagligdagen, hvilket er en god følelse. I er alle, nye som gengangere, gode til at nyde vores version på et bistro-måltid med fyldige retter & smagfulde vine.
2024 bliver året hvor vi indfører kreditkort-validering med medfølgende “NO SHOW”-gebyr samt “AFBESTILLINGS”- gebyr. Det er desværre nødvendigt, da flere og flere udebliver eller afbestiller meget tæt på tidspunktet for det reserveret bord. Det bliver lidt fnidder for alle, men kun et problem for de der ikke kan finde ud af at møde op til deres aftale med os!
Hvis ikke vi ses inden, så ha’ en fantastisk jul og et ligeså nytår. Pas på Jer selv.
Dan & Co.
Året rinder snart ud!
Der blev lige en skriftelig pause… men vi er her stadig på trods.
Vi kigger ind i den næstsidste menu inden Julemenuen afslutter det udfordrende 2023. Det har og er stadig en udfordring med omskiftelige priser, renter på himmelflugt og regimer på afveje!
2023 bliver et år med falden omsætning og færre gæster, grundet ovenstående, hvilket er meget forståeligt. Jeg ser derfor frem til årsafslutningen på to punkter, og glæder mig til 2024…
Vi har siden sidst fået ansat Anders som ny tjenerelev. Anders kommer fra en anden restaurant i København, så han er ikke helt “grøn”, hvilket er dejligt og kommer alle Jer til gode. Vi har ligeledes sagt farvel til Vuong og Christina i restauranten samt Sebastian i køkkenet. De skal alle tre prøve “græsset på den anden side”. Emil er derfor nyt ansigt, så vi stadig er fuldt bemandet. Jeg tror Emil passer godt ind i mêlée-jargonen… Kælderen er stadig fyldt med masser af vin og køkkenet fortsætter med fyldige og smagfulde retter resten af året, så muligheden for et dejligt måltid er som altid, lige i nærheden…
Vi starter op med salg af vin-i-kassevis igen. Disse kan ses nedenfor og skal bestilles via mail. Skulle man have præferencer der adskiller sig fra nedenstående, så skriv ønskerne i en mail.
Tusinde tak for året indtil videre og håber vi ses på Martensens Allé i nær fremtid.
Alt det bedste.
Dan & Co.
Vi er i fulde omdrejninger!
Sommeren er godt i gang på “godt og ondt”, så det blæser lidt samt fugten kan falde tungt, men det er vi jo vant til. Der kan som altid reserveres enten inde eller ude, og hvis det regner eller skinner, så ser vi om vi kan lave det bedst muligt for Jer. Ellers hold selv gerne øje med vejrudsigten og lav reservationen om online.
Anarki lukker vi ned for sommeren efter endt service søndag den 9. juli, og fire uger frem. Derfor er Alisa, Mads, Rune, Nico, Emil, Jesper, Simon, Asger & Simon at finde i kortere eller længere tid på matriklen hen over de kommende fire uger.
Kantarellerne er kommet på menukortet ganske som sidste år. I år prøver vi med en hel stegt hummerhale med pebermayo, citron & toast, i stedet for jomfruhummerne. Indtil videre steger vi ganske mange hver dag. Den er god med et glas hvid Bourgogne…
Kælderen er velpolstret med både hvide, røde og lidt alternative flasker, så jeg synes vi er dækket godt ind til alles smag.
Sidst men ikke mindst, så har Christian valgt at fokusere 100% på hans vinimport samt vinbutikken Parcelle på Henrik Steffensvej 2, en smule længere ude af Gl. Kongevej. Christian er derfor udtrådt af ejerkredsen og dermed også dagligdagen på især Anarki. Kig derfor gerne ud til ham hvis I mangler en flaske eller to til middagen derhjemme.
Ha’ en fantastisk sommer enten ude, hjemme eller her på Frederiksberg.
Dan & Co.
Terrassen er åbnet!
Min gamle kollega Adam, har leveret nye bordplader og møbelet til glas, menukort mm. Det ser supergodt ud, og fungerer endnu bedre. Det er stadig til den kolde side at sidde ude, men når det er vindstille er det en fornøjelse med både vådt og tørt til ganen. Tæpper har vi stadig og varmelamperne kommer frem senere…
Dan & Co.
Vi er klar til foråret!
Der er kommet asparges på både menuhovedret, til brislerne samt sig selv med hollandaise & rejer. Burrata’en har indfundet sig igen og priserne er gennemregnet. Der er flere retter der er sat ned, med undtagelse af foie gras terrinen. Den måtte desværre en 10’er op.
Ellers er vi klar; både til afskeden med Selma, der bliver udlært fredag den 14. april. Selma skal ud og prøve kræfter på Østerbro. Vi kommer til at savne Selma!
Ann Marie starter hos os den 1. maj, ligesom Vuong kommer tilbage til DK til maj og bliver sommeren over. Dvs. vi er fuldstændig klar til den varmere tid med gæster både inde og ude på terrassen. Min gamle kollega, Adam er blevet tømrer, så han har lavet helt nye borde til terrassen samt et møbel til glas, bestik mm. Hvis inflationen holder den gode kurve, så mangler vi jo bare en enkelt ting…
Hvis ikke vi ses på mêlée, så ha’ en dejlig tid de næste måneder.
Dan & co.
Vi går til Påskeferie!
Vi holder vanen tro Påskeferie. Denne gang tager vi også lige tirsdagen med, da alle tre kokkeelever skal noget andet lige efter Påske. Kenneth og Stephan kan af gode grunde ikke nå at lave alt klart til tirsdag aften. Vi er derfor klar til gæster fra onsdag den 12. april kl. 17h30. Menuen til efter Påske kommer op snarest muligt, men hvide
asparges med rejer & hollandaise kommer med sikkerhed på.
Ha’ en dejlig Påske til alle Jer der kigger med.
Dan & Co.
Vi har fået nye kollegaer!
Tobias er kommet på kontrakt i køkkenet, da han gerne vil færdiggøre sin kokkeuddannelse. Han bliver hver dag introduceret til vores tilgang til restaurantdrift, så han hurtigt bliver “selvkørende”. Christina er ansat som tjener. Hun kommer fra forskellige typer af restauranter, så hun kan træde fint ind i rytmen.
Otto blev ikke introduceret, ved ansættelse, men han har allerede været hos os i nogle måneder, og klør på både det kolde og varme parti. Selma er også snart færdig, men der er allerede fundet en god erstatning, da Selma har gjort et helt fantastisk stykke arbejde i al den tid hun har stået i lære på mêlée.
Ellers ser vi frem til et lunere forår på flere fronter, da 2023 er startet mindre godt end håbet på.
Dan & Co.
Mandag er igen “kom og spis på mêlée-dag”!
Jeg har fundet en tjener, så vi igen kan holde åbent på mandage, hvilket er perfekt. Køkkenet er fuldt besat, Sebastian skal snart til svendeprøve, så en ny kokkeelev skal introduceres snarest muligt. Vi ser om kemien kan holde til en ansættelse…
Dan
Køkkenet er re-installeret!
Vi åbner for gæster i morgen fredag den 13. januar kl. 17h30. Det er kun gulvet der er anerledes, ellers er alt andet som det plejer! Vi glæder os umådeligt til en fyldt restaurant i morgen fredag.
Dan & Co.
Vi åbner snarest muligt!
Vores mindre enterprise med nyt støbt gulv i køkkenet, trækker desværre ud. Vi gør hvad vi kan for at få gulvet færdigt og brugbart, så vi kan holde åbent fra fredag den 13. januar.
Stephan er ny mand i køkkenet. Han har tidligere været på Pluto & Maison i indre by, så han er velkendt i bistro-køkkenet. Ydermere er Fie er tiltrådt teamet af tjenere pr. 1. januar. Fie kommer fra Dragsholm Slot, hvor hun også er udlært fra. Vi glæder os til at lære Fie og Stephan at kende, samt vise dem alle Jer fantastiske gæster. I bliver en lige så vigtig del i fremtiden, som vi bad Jer om at være, i den nu overstået corona-tid. I har været, er, og vil altid være de sejeste gæster Hovedstaden har! Tusinde tak.
Derfor glæder vi os til at se hvad 2023 kan byde os, og resten af samfundet af muligheder og udfordringer.
Menuen januar 2023 er uploadet, vinskabene kigges efter, så måske vi finder nogle “allerede solgte” vine frem fra bagerste del af vinskabene. Hvem ved…
Håbe I alle har haft en dejlig jul og et godt nytår!
Ha’ det godt til vi ses på Martensens Allé 16, til et glas vin og en bid mad.
Dan & Co.
Ingen nytårs take-away!
Vi har valgt ikke at lave take-away i år, da køkkengulvet står for tur mellem jul & nytår.
Vi åbner derfor også lidt senere i 2023 end vi plejer. Håber vi kan åbne til først kommende weekend i det nye år, men håndværkerne skal være færdige og vi skal starte op fra tomme køleskabe…
2022 ender med at blive et af de bedre år, trods stigende priser på næsten alt. Grunden er faktisk ret simpel; masser af glade gæster der kommer igen og igen. Endnu engang tusinde tak for at vejen lægges forbi Martensens Allé…
Rigtig god jul og godt nytår hvis ikke vi ses inden da…
Dan & Co
Google-anmeldelser!!!
Har for første gang lige svaret en gæst. Den gav mêlée 1 stjerne, men ingen kommentar. Mit svar, som er et spørgsmål, er sarkastisk men i min optik årsagen. Hvorfor fanden…
Dem der ikke dukker op til deres reservation, eller kommer færre end aftalt har jeg lyst til at give et ordenligt los i røven. Det er fandeme dårlig stil… Gu’ fanden bliver jeg sur, det er ikke ligefremt nemt at drive restaurant i DK i denne tid.
Kan ikke få mig selv til at forstå hvorfor det er så svært at melde afbud; hele bordet, bare en enkelt eller 2-3 stykker, hvis det er det. Så har jeg sgu’ da en mulighed for at give bordet til andre der gerne vil.
Dan
Renovering af køkken!
Vi skulle egenligt have holdt lukket i hele efterårsferien, da gulvet i køkkenet trænger til en udskiftning, men kommunikationen med håndværkerne var ikke i top, så det må vente til primo 2023. Ferien var dog planlagt, men jeg fik overtalt Kenneth, Faik, Jesper & Bogi til at møde ind, så vi kan holde åben fredag & lørdag. Dvs. at vi holder lukket mandag til torsdag i efterårsferien…
Det bliver så en “tyvstart” med årets næstsidste menukort og tilhørende mêlée-retter. Der kommer bl.a. Boeuf Bourguignon, chokolademousse og kalvebrisler på…
Mandagen forbliver en lukkedag indtil videre, da jeg ikke har fundet en ny god tjener, samtidig måtte vi sige farvel til både Flemming & Jonathan i køkkenet.
Som alle kan mærke, så stiger og stiger råvarepriserne hvilket gør at jeg desværre er nødt til det samme. Jeg håber stigningerne også kan dække de variable omkostninger, da de er de “mest lumske” da de skal betales af dækningsbidraget.
Vigtigst er dog, at Jer gode gæster fortsætter med at reservere OG dukke op som aftalt. Det gør langt de fleste fortsat. Tusinde tak for det. Uden gæster, ingen mêlée…
Ha’ det godt i den kommende tid til alle andre!!!
Dan & Co.
Efteråret lurer!
Sommeren er vel overstået, men nu “presser” en ny virkelighed på.
Jeg har været nødt til at kigge lidt ind i månederne der kommer, og er kommet til den lidt kedelige konklusion at mandage i den kommende tid skal være en lukkedag, da det desværre ikke lader sig gøre at finde kvalificeret ansøgere til den ledige tjenerstilling. Indtil vi finder en god tjener, så holder mêlée “bare” åbent tirsdag til lørdag.
Ellers er vi glade og ser frem til det kommende efterår med lidt køligere vejr, så de “lidt tungere” druer fra Rhône kommer bedre til sin ret. Kantarellerne er super gode, der er kommet foie gras-terrine på igen og så tester vi peach melba klassikeren som afslutning på mêlée-menuen. Det kan ikke gå helt galt…
Dan & co.
Anarki er genåbnet!
“Sommerferien” er veloverstået og Anarki er igen åben til aftensmad tirsdag til søndag. Alt i vante rammer. Tjek menuen her
Mêlée har ansat en ny kok, da Mulla har søgt nye og flere udfordringer på Østerbro. Faik kommer fra en vinbar på Østerbro og er uddannet kok fra en golfklub nord for København. Vi glæder os til at lære Faik alle mêlées klassikere, og måden vi driver restaurant på. Jonathan er ved at falde godt til, så han bliver god at have på mêlée. Prisudviklingen er desværre ikke gået os forbi, så jeg har været nødsaget til at hæve priserne på udvalgte retter eller fjernet dem helt, da indkøbsprisen stak af.
Ellers er vi glade da sommeren var travl med alt hvad der hører til. Terrassen er fyldt med Jer gode gæster. Køleskabene er fyldt med de gode vine og køkkenet eksekverer bestillingerne som bon-maskinen “spytter” dem ud. Så vi ser med positive øjne ind i sensommeren og det kommende efterår på trods af hele situationen omkring krig og stigende inflation.
Dan & co.
Sommeren er over os!
Mandag den 11. juli lukker vi Anarki i fire uger, så vi alle kan afholde ferie og holde mêlée åben. Dvs. at der vil være nye ansigter i ugerne 28 til 31 på mêlée. De fleste er velkendt med hvad, hvor og hvorfor på mêlée, men skulle der lige opstå en ting, så løser vi da også den. Måske bare lige med lidt flere; hvad gør jeg her… Men vi fixer det!
Menukortet er mêlée sommerklassikere; så kantarellerne er på, rejer på toast, brisler a la francaise med flere samt onglet, tartar & comté. Vinene til “sommerferien er indkøbt, så bare giv den gas. Vi løber ikke tør for vin.
For at holde det vanlige niveau, så melder vi gerne udsolgt selvom der er ledige borde, for vi vil hellere sørge godt for færre, end mindre godt for flere. Hvis man vil klage over det på mail dagen efter, så forvent ej et svar. Ligeledes hvis vi ikke åbner flasker indtil en passende er fundet. Spiser man al mad, for derefter at klage over enten smag eller kvalitet, så vil det ikke være os muligt at gøre det anderledes.
Det må være nok med fire “sure” linjer…
Selv hvis vi ses på Martensens Allé, så hav en fantastisk sommer.
Dan & co.
Reservationer på terrassen!
Vi har åbnet for reservationer på terrassen. Rejetoast’en er kommet på menuen, og der går ikke så lang tid førend kantarellerne også kommer på. Det bliver som vi plejer med majs a la crème, så hvis temperamentet er som anmeldt sidste sommer, skal der vælges udenom! Ligeledes er bønnesalaten blevet mere end godt modtaget; tusinde tak for det.
Den nye kokkeelev er fundet, så Jonathan starter mandag den 20. juni. Det bliver spændende med en “helt grøn” elev der skal lære alle facetterne i mêlées køkken, men han har gå-på-mod, så det kommer til at gå helt fint.
Vi lukker som vanligt Anarki ned for sommeren. Det bliver uge 28 til og med uge 31, så der er åbent alle uges dage i de fire uger. Vi blander kokke og tjenere, så måske det lige tager et par øjeblikke mere at finde jeres ønsker end normalt, men vi skal nok komme med det.
God sommer til alle!
Dan & co.
Terrassen er åbnet!
Flyttemanden har været forbi med terrassemøblerne, så denne er nu klar til brug i det gode vejr. Vi holder dog igen med muligheden for at reservere udendørs indtil lidt senere på året. Vi har mange reservationer, så i starten flytter vi Jer “bare” udenfor hvis vejret og ønsket er til det. Vi skal også lige have lært vore nye tjenere hvad terrassen er for en størrelse. Vi vil jo gerne kunne yde den samme service året rundt, ude som inde.
Med hensyn til varmelamper, så bliver de ikke taget frem grundet energiudfordringen, både prisen og produktionsstedet taget i betragtning. Så en extra trøje eller lignende er en rigtig god idé.
Vi søger efter endnu en kokkeelev, der på sigt skal overtage efter Sebastian. Han er måske fundet…
Ellers er vi vist klar til endnu en sommer på mêlée! Hvis ikke vi ses på mêlée, så ha’ en rigtig god sommer.
Dan & Co.
Veloverstået Påskeferie!
Vi er klar efter en godt afholdt Påskeferie tirsdag den 19. april kl 17h30.
Der har ligget et CO2 venligt tiltag i støbeskeen i seks måneders tid, som bliver introduceret, når vi åbner. Vi skærer lidt i det animalske på hovedretterne, men serverer så i stedet for en proteinholdig bønnesalat på siden. Jeg glæder mig på to fronter til det. Jeg synes, det er nødvendigt at bruge mindre kød og fisk, hvis vi skal nå målet med en mere CO2-venlig tilgang i restaurationsbranchen. Jeg ser derfor også frem til responsen, fra alle Jer der lægger vejen forbi Mêlée. Det bliver spændende, hvordan det modtages!
Ellers er vi klar til kamp med nye retter og sikkert også nye vine, da de allerede nu viser tegn på mindre allokationer hos alle mine leverandører.
I håbet om en god forsommer på flere fronter end Martensens Allé.
Dan & Co.
Mêlée gør klar til foråret & sommeren!
2022 er startet over al forventning, så det minder om 2021. Så allerede nu gør vi klar på tjenerfronten, så vi kan følge med. Derfor er Vuong tilbage -da hans nye græsgang var ikke holdbar i længden- han er derfor igen at finde på mêlée indtil augsust, da han skal studere noget andet pr. august 2022.
Desværre har jeg set mig nødsaget til at ændre på prisniveauet grundet øget udgifter!
Det er lønninger, energipriserne & råvarerne. Lønnen kan og vil ikke falde, men håbet er, at energipriserne falder, omend ikke som før-pris, men til et rimeligt niveau. Det samme gør sig gældende med nogle råvarer der er stukket af. Jeg ser tiden an og korrigerer løbende.
På vinfronten afventer jeg “bomben” fra Bourgogne, da især 2021-årgangen kommer til at give udfordringer, så allerede nu køber jeg større mængder ind.
Dan & Co.
Mêlée har skiftet ud!
Vi har i de seneste to måneder sagt farvel, goddag, farvel igen & goddag til hele seks ansatte. Vuong har søgt, og givet sig selv en helt ny græsgang. Nico har opgraderet sig selv til restaurantchef tættere på bopælen. Nichlas kom til fra en anden Frederiksberg-restaurant, men blev stoppet med øjeblikkelig virkning ultimo januar. Mêlée var desværre ikke bedste løsning for Anton, så han blev frigjort til et andet lærested. Så er Jesper kommet til. Han vil kunne genkendes af mange erfarne gæster, da han er en særdeles erfaren herre i det Frederiksbergske og Københavnske restaurationsmiljø. Sidste skud til klyngen er færøske Bogi, der gerne vil færdiggøre sig som tjener, så det kommer han til at gøre på mêlée de næste to års tid. Vores supergode tjenerelev Selma, er derfor “den ældste” udover mig, på mêlée. Så derfor, hav lidt tålmodighed, hvis ikke alting går lige så hurtigt som vi ellers gerne vil, i de kommende måneder. Køkkenet består derfor stadig af vores bedste firkløver; Kenneth, Flemming, Mulla & Sebastian.
Dan
Snart er vi fri for restriktioner!
Indtil tirsdag den 1. februar skal vi stadig overholde de velkendte restriktioner, så husk de gode vaner og den extra tålmodighed. Vi arbejder så godt vi kan, med de betingelser, dagen byder os. Husk derfor at give besked i antal og tidspunkt, hvis ikke reservationen kan holdes som bestilt. Ligeledes, giv besked senest et par dage i forvejen med specialkost; pescetar, vegetar, veganer, gluten- og mælkeintolerence. Det hele bliver nemmere for os, og bedre for Jer, hvis vi kan forberede i god tid.
Vi åbner torsdag den 6. januar!!!
Alle mand er klar til 2022, så vi slår dørene op til aftenservice torsdag den 6. jan. kl. 17h30. Husk restriktionerne der følger med os indtil de synes ligegyldige af sundhedsmyndighederne. Læs dem nedenfor…
Kommer I forbi, lover vi at passe godt på Jer mens I sidder hos med et dejligt glas, varm mad på tallerknen & ikke mindst godt selskab på bordets modsatte side. Vi spørger sikkert på et extra glas eller lignende, da det bliver udfordrende at få de økonomiske ender til at mødes, med især arealkravet og luk-kl.-23 kravet.
Dan & Co.
Mêlée i 2022!
Først et kæmpe stort tak til alle der gjorde mêlée til en succes i 2021. Der var travlt fra dag 1, da regeringen gav restaurationsbranchen frit i april. Tallene er ikke gjort helt op endnu, men det ligner et rekordår. Det var også et af de anderledes år, hvor hvor meget personale valgte at skifte retning, så nye kollegaer er kommet til. De er faldet godt til, og bibringer med deres tvist af hvad vi laver på mêlée.
Grundet Covid-19, åbner mêlée først op torsdag den 6. januar. Vi skal lige have “nære kontakter” til ikke at være nære mere, ligesom noget personale skal igennem deres 48-timers symptomfrihed. Går det ikke som håbet, udskyder vi åbningen til vi alle er fri af Delta, Omikron og hvad de ellers kaldes.
Restriktionerne er stadig vore alles “nære kontakt”, så mêlée er reduceret til 38 siddende gæster, mundbind ved vertikal velbefindende, ingen servering af alkohol efter kl. 22h00 & så lukker vi for gæster kl. 23h00.
Menuen kommer op snarest, ligesom vinene vi åbner glasvis. Ellers er mêlée som vi plejer.
Håber I alle har haft en god jul og et godt nytår!
Vi ses i løbet af 2022…
Dan & Co.
Mêlée lukker frivilligt resten af året!!!
Simon, Christian & jeg har valgt at lukke mêlée frivilligt, grundet den stigende smitte i samfundet. Vi gør dette for ikke at risikere smitte blandt gæster og personale så tæt på julen.
Al maden til Nytårs TAKE AWAY bliver stadig lavet, og kan afhentes som planlagt fredag den 31. december mellem kl. 11h30 & 14h00.
Hvornår vi åbner i 2022 er derfor ikke besluttet endnu, men tidligst tirsdag den 4. januar.
Håber I alle får en dejlig jul og et fantastisk nytår.
Dan & Co.
Restriktioner igen igen!
Vi tager lige en omgang af de velkendte; Cononapas ved ankomst, mundbind for gående indendørs, arealkravet på 2 kvm pr. siddende raske borgere, sidste udskænkning kl. 22h00 og luk-kl. 23h00. Vi hiver hukommelsen fra genåbning V2.0 frem, og gør det igen.
Så igen kommer vigtigheden med antal personer til jeres reservation. Giv besked asap. Jeg må ha’ 12 personer færre ad gangen.
Hvis ikke vi ses inden jul, så ha’ en dejlig en af slagsen og et fantastisk nytår i rolige rammer.
Dan & Co.
Nytår 2021 Ud-af-huset!
Bestil her. UDSOLGT
LAD OS STÅ FOR JERES NYTÅRS-MENU
Så har vi dette års nytårs-menu til at tage med hjem klar!. Vi gør det sjovt og nemt for jer og retterne kan klargøres med en varm ovn og et par gryder. Vores kokke fra Anarki & Mêlée har sammensat en 4-retters menu som skal forud-bestilles og kan afhentes nytårsaftens dag mellem 11.30 & 14.00 på Restaurant Mêlée. Der kan tilvælges franske fine de claire østers.
Nytårs Menu 2021
Snacks
Saltede Marcona mandler med piment d’Espelette
Crustade med rillette af torsk
Vaffel med trøffelmayonnaise og 24 mdr. Serranoskinke
Forret
Vol-au-Vent med hummer, kammusling, perleløg, gulerod & hummersauce
Hovedret
Svampefarseret vagtel med sellericreme, rødbede, pommes anna og trøffelsauce
Dessert
Chokoladekage med vaniljecreme, nødder & syltede blåbær
4-retters menu (Snacks, Forret, Hovedret, Dessert & brød m. smør) kr. 495,- per person
Tilkøb af Fine De Claire østers: kr. 225,- for 12 styk
alle priser er inklusiv gebyrer
Bestil her. UDSOLGT
Coronapas!
Det uundgåelige er indført. Vi gør som tidligere; byder Jer velkommen, og så finder I passet frem, hvis det ikke allerede er fundet frem. Vi spørger til aperitif mens I kigger Jeres eget menukort, der ikke genbruges. Herefter bliver alt som det plejer; god mad, god vin samt godt selskab. Gerne resten af året uden afbrudt…
Årets sidste menukort starter mandag den 22. nov. Der kommer snack, hummerbisque, Casoulet & profiteroles på menuen. Mêlée retter! ændres “kun” med desserten til sticky toffee budding. På tavlen skifter ordlyden på foie gras’en, så den følges af “æbleflæsk”. Torsken bliver til kulmule og skifter garniture og sovs.
Det kan ikke gå helt galt…
Dan & Co.
Resten af 2021!
Det lurer i kulissen at vi bliver pålagt restriktioner, jo tættere vi kommer på årets afslutning. Vi har stadig håndsprit stående både ved indgangen til mêlée, og forskellige steder indendørs. Vil man have sin egen, så stiller vi gerne en på bordet.
Næstsidste menukort er i brug med gode klassikere. Kantarellerne måtte vige pladsen for kalvebrislen, den kolde foie gras er blevet til stegt foie gras, kaninterrinen er på igen. Og så har jeg overtalt køkkenet til at lave Baba au rhum med crème fraiche.
Vores muligheder til et “Helaftensarrangement” starter ved 1.150,- og dækker over 5 retter mad, 5 glas vin samt vand og kaffe. Har man lyst og mod på flere retter er selvsagt muligt. Som udgangspunkt starter det typisk kl. 19h00 og varer selvfølgelig til vi lukker kl. midnat.
Sædvanen tro laver vi nytårsmad ud af huset igen i år. Nærmere info på den, kommer snarrest og skal bestilles via vor hjemmeside.
Fri for restriktioner!!!
Så blev restauranterne endelig fri for den sidste restriktion; corona-passet. Der er derfor dejlig frit spil igen. Vi har dog beholdt enkelte flasker med håndsprit, der står ved indgangen samt på andre stratetiske placeringer. Men ellers er vi nu tilbage som i tiden før Covid-19. Det er sgu dejligt. Vi har stadig travlt, hvilket er alle Jer gode gæsters fortjeneste, så tusinde tak for det. Det gør det muligt at hente en pæn del af den tabte omsætning fra de syv måneders tvangslukning.
Kælderen er fyldt godt op med hvide bourgogner (Bader-Mimeur, Magnien & Coffinet-Duvernay) der skal serveres glasvis, ligesom der er købt røde bourgogner (Jeanniard, Galeyrand & Bidault) til samme formål. Da sæsonen jo har ændret sig, kommer der snart Châteauneuf på glas igen. Endelig er jeg blevet tilbudt et parti Zind-Humbrecht SGN lavet på pinot gris fra 2008, som jeg måtte købe. Den smager virkelig godt, og er derfor et smukt alternativ til Coutet Sauternes.
Pas godt på Jer selv og glem ej den gode hygiejne, vi alle har lært igennem de sidste 18 måneders tid.
Dan
“Sommerferien” er slut for denne gang!
Anarki åbner efter endt sommerferie, så mêlée går også tilbage til normal tilstand. Åbningstiderne er således igen fra mandag til lørdag. Eneste tilbageblevne restriktion er Corona-passet der skal vises ved reservation indendørs resten af august, så husk telefonen eller “passet” i fysisk udgave.
Kantarellerne med majs fortsætter så længe som muligt, ligesom jomfruhummerne og den italienske burrata med tomater, indtil det ikke giver mening længere. Det er alle tre retter, der “går som varmt brød”.
Vi har oprustet med Flemming i køkkenet. Han kommer fra Bistro 59 i Aalborg, så han er “bekendt” med alle vore retter. Mulla er ligeledes en del af mêlées køkken nu. Mulla er både tjener og kok, og han kommer senest fra formel B, så han er yderst kvalificeret. Anton er startet som kokkeelev, han har derfor det hele foran sig!
Tusinde tak til alle Jer der lagde vejen forbi i sommerens løb, og vi ser positivt frem mod resten af 2021, som forhåbentlig bliver som i “de gode gamle dage”.
Håber vi ses på mêlée. Pas på Jer selv indtil da.
Selma, Anton, Sebastian, Mulla, Flemming, Kenneth, Mads, Mathias, Vuong, Nico & Dan
Sommeren er kommet til Frederiksberg!
Der er kantareller, jordbær, sol, glade dage og næsten ikke flere restriktioner på mêlée. Det er superfedt… Det ligner snart tiden før Covid-19! Åbningstiderne er nu til kl. 24h00, men respektér venligst de kommunale regler om udendørsserveringen, der skal være pakket sammen kl. 24h00, hvilket gør at vi lukker kl. 23h45. Dette er også så vore naboer ikke skal forstyrres efter midnat.
Indtil den 1. juli er vi stadig begrænset med areal- og afstandskrav, så vigtigheden er der endnu! Giv besked hvis antallet af gæster ændrer sig. Send en mail hvis der er beskeder til os, da vi ikke har tid til at svare telefonen i service.
Der er kommet en del nye ansigter til holdet. Nogle af dem fordi vi har travlt, og andre fordi nogle har søgt andre græsgange. Kenneth er kommet til i køkkenet fra Randers, Mathias er kommet tilbage for sommeren og så har vi fået Mads til at hjælpe os i restauranten indtil han skal læse på uni.
Ha’ en dejlig forsommer!
Dan
Mêlée er kommet rigtig godt i gang med genåbning 2.0!
Vi er kommet rigtig godt ud af startehullet med masser af gæster hver dag. Tusinde tak for det. Det var også ved at være småt med likviditeten.
De nye restriktioner med corona-pas & ingen-alkohol-efter-kl. 22h00 fungerer helt fint. De gamle restriktioner er stadig gældende, så vigtigheden med antal gæster der reserveres til, kontra hvor mange der møder frem, er rigtig vigtig. Antallet af “NO SHOWS” er desværre stigende, hvilket er totalt uacceptabelt, når situationen er som den er. Reagér derfor venligst på mail eller SMS, der sendes fire timer før ankomst hvis antal personer skal ændres, eller slettes helt.
Vejret arter sig så terrassen kan bruges fuld tid. Vi gør hvad vi kan for at flytte reservationer der er det “forkerte” sted grundet vejret, men kig gerne på dmi.dk eller yr.no for vejr-info. Husk en trøje, da vi bare har tre varmelamper…
Vi har bestilt kantareller selvom de er i den lidt dyre ende, men de smager fantastisk…
Tiden er også kommet hvor jordbærrene er blevet søde nok, så de har skubbet rabarberne ud af kortet!
Pas på Jer selv.
Selma, Sebastian, Kenneth, Mathias, Mads, Vuong, Nico, Simon, Christian & Dan
Mêlée åbner torsdag den 22. april kl. 17h30
Vi åbner, som vi lukkede 2020 med seks dage i ugen fra kl. 17h30. Restriktionerne er på 2020-niveau; afstandskrav på 1 meter og arealkrav på 2 kvm pr. gæst. Dog kan vi have Jer dejlige gæster siddende til kl. 23h00. Sidste glas eller flaske skal dog bestilles senest kl. 22h00 iht. nyeste restriktion, men det er meget bedre end luk kl. 22-reglen. Så tror faktisk at vi kan få positiv drift ud af det…
Som det nok ikke er gået mange forbi, så skal Corona-passet være i tip-top stand ved ankomst med bordreservation indendørs, men tænker at alle der gerne vil ud at spise har deres ID i orden! Vi kigger, når I viser os dokumentationen ved ankomst.
Udendørs kan I bare droppe forbi, og så finder vi en plads til Jer, i det omfang vi kan.
Ellers gælder COVID-19 RETNINGSLINJER FOR GÆSTER & PERSONALE stadig både inde og ude.
Sammen gjorde Jer gæster og os personale et rigtig flot stykke arbejde sidste sommer, uden at vi skulle smitteopspore på mêlée. Det kan vi sagtens gøre igen…
Menukortet er online, og kommer i 1 eksemplar pr. bord og genbruges ikke.
Vinkortet er kigget efter i sømmene, og lagt op. Vinkortet kommer IKKE i fysisk form, grundet potentiel smitte, så derfor skal det downloades ved brug. Eller smugkig inden du ankommer…
Pas på Jer selv til vi ses
Selma, Sebastian, Ask, Steven, Vuong, Nico, Mads, Simon, Christian & Dan
Takket være alle Jer gode gæster der støtter med køb af mad & vin, holder vi kontoen positiv på trods af at Lønkompensationen er 100.000,- mindre end lønnen til alle de ansatte pr. måned under tvangslukning. Tusinde tak…
Take away stopper, da vi åbner for spisende gæster torsdag den 22. april…
Ugentligt bliver det torsdag til lørdag med afhentning på Mêlée mellem kl. 16h30-18h30. Der bliver ligeledes vinsalg, både enkeltvis samt vin-i-kassevis.
Take Away mad-menu til uge 15 her
.
Bestillinger modtages på mail…
Husk at kigge i spam-filter hvis svaret udebliver!
Der følger selvfølgelig en hvordan-vi-synes-I-skal-gøre beskrivelse med til menuen og små-retterne.
Udsolgt til lørdag den 17. april
Udsolgt til fredag den 16. april
Udsolgt til torsdag den 15. april
Masser af små-retter til uge 15.
Se udvalget af vin-ud-af-huset her
.
Vin på “glas” til take away!
Det er muligt at købe 23-25 cl. Sauternes med hjem for 100,- Medbring gerne en mindre flaske… ellers har jeg en usexet beholder!
Portvinen fra Noval i 1997 sælges også i anbrud som Sauternes’en, dog 110,- for 23-25 cl.
Skal I ha’ Comté med hjem kan I selvfølgelig også få Savagnin med i anbrud. 150,- for anbruddet på 23-25 cl.
Hvis du ønsker at købe vin med hjem, giv os evt. besked inden afhentning og så kan vi sørge for korrekt temperatur, så den stadig er klar ved hjemkomst.
Menu og eller små-retterne skal forudbestilles via mail på mail@melee.dk med hvad man gerne vil købe, samt hvilken dag det afhentes. Afhentning torsdag, fredag & lørdag mellem kl. 16h30 til 18h30 på mêlée. Betaling ved afhentning. Gavekort kan sagtens bruges til take-away.
Vinbutikken er åben for salg af vin samt delikatesser; Marcona mandler, ansjoser, pasta samt kaffebønner- fra kl. 15h00 til 18h30 torsdag, fredag & lørdag.
Husk mundbind/visir ved afhentning, samt andre restriktioner der gælder for butikker med take away & salg af fødevarer. Mêlée er godkendt til fire kunder ad gangen indendørs.
Samlerobjekterne fra DRC sælges ikke ud-af-huset. De skal drikkes på stedet iht. aftale med importøren & producenten!
Producenter/samleobjekter som Leflaive, Coche, Ente, Roulot, Rouget, Roch, Dom. Jamet, Guigal, Clape, Rayas, Chave, Bonneau, Yquem, Conterno, Mascarello og Gaja med flere, sælges ud-af-huset til prisen på vinkortet.
Simon, Christian & Dan
Nytår 2020 som “take home”
Se menuen her
Bestil menuen samt køb af vine & østers her
2020, året der sluttede før tid!!!
Tusinde tak til alle Jer der lagde vejen forbi mêlée i det restriktive 2020.
Det bliver spændende at se resultatet, når alle tal er bogført. Det blev til 4.500 færre gæster med de næsten 13 tvangslukkede uger, arealkravet, afstandskravet og sidst luk-kl.-22h00 kravet.
Vi har sendt alle hjem på tidlig juleferie med fuld løn og regner med hjælpepakker der ligner dem fra foråret, og håber vi kan få lov til at lave nytårsmad uden at det influerer på lønkompensationen for dem der ikke skal møde på job nogle dage før, til klargøring af nytårsmaden.
Pas på Jer selv og hinanden i den kommende tid.
Rigtig god jul og nytår ligeså.
Vi ses i januar 2021. Om ikke mandag den 4. januar, så 2-3 uger senere!!!
Selma, Sebastian, Ask, Steven, Mads, Vuong, Nico, Rasal, Simon, Christian & Dan
Version 2.0 bliver til version 3.0 & forlænget året ud!!!
Restriktionerne som version 3.0 strammer hele situationen en omgang mere. Vi bliver nu også pålagt forsamlingsforbud på 10 personer, så selskaber bliver ikke større 10 personer de næste fire uger! Og åbningstiden til kl. 22h00 forlænges resten af året!!!
Derfor bliver det endnu mere vigtigt at give besked hvis I bliver færre til reservationen end bestilt samt benytte muligheden for 2 timers reservation eller “bare” nøjes 1,5 time, så vi får mulighed for at bruge bordet to gange.
Resten af 2020 bliver virkelig svært økonomisk, så al hjælp fra alle Jer gode og fantastiske folk der støtter os, bliver taget imod med virtuel kyshånd. Jeg har ikke lyst til at ændre på priserne, men længden på reservationen har jeg ændret fra standard 2,5 time til 2 timer. Derfor vil vi dog stadig bede jer holde for øje hvis I “bare” skal spise en enkelt ret, så reservér kortere tid end 2 timer. Det gør en verden til forskel hvis bordet kan bruges af flere gæster samme dag.
Ligeledes er terrassen desværre lukket land, da Frederiksberg kommune ikke har i sinde at give tilladelse til det nyindkøbte telt så jeg kunne tilpasse virksomheden til situationen som Mette Frederiksen bad virksomhederne om… Jeg håber på bedre kommunal forståelse & forhold i 2021!!! Jeg laver et skriv til medlemmerne af By- & Miljøudvalget og beder om muligheden for en mere lempelig “tilladelsespolitik” fra Stadsarkitekten som skal godkende alt udendørs på Frederiksberg. Den manglende “godkendelse” rammer jo alle der får afslag grundet de almindelige “regler”.
På den positive side skal nævnes, at på trods af mundbind med dertil hørende, -kortere åbningstid, -færre gæster så gør både jer gæster, som alt personale en fantastisk indsats og indtil videre har der ikke været behov for smitteopsporing grundet gæster eller ansatte på mêlée siden 18. maj. Næsten alle gæster er seje og fantastiske. Tusinde tak for den gode opførsel.
Det bliver to økonomisk hårde og svære måneder vi går i møde. Hjælpepakkerne der til rådighed nu, er ikke brugbare for mêlée og jeg har ikke lyst til at afskedige en eller flere af vore gode ansatte, men jeg er sikker på, vi nok skal være at finde i 2021 som for nuværende.
Med ønsket om en acceptabel afslutning på 2020…
Dan
Så fik restriktionerne en version 2.0!
Fra torsdag den 17. september skal vi lukke mêlée kl. 22h00, hvilket gør det en del sværere at få enderne til at mødes. Meeeen…
Varmelamperne er sat op, så der kan korrigeres for temperaturen. Foldeteltet har fået sider på, så evt. vind kan føres udenom og regnen holdes jo væk med toppen. Dvs. at terrassen har fået nyt og længere liv i 2020. Så tøv ikke med at reservere bord på terrassen.
Vi piller ikke ved de 2,5 time som standard, men ved I, at I bruger kortere tid, så klik gerne på 1,5 eller 2 timer. Det bliver nemlig lidt presset økonomisk hvis version 2.0 holder ved. Desværre! Vil rigtig gerne holde priserne i ro.
Menukortet og tavleretterne trimmes, så det bliver hurtigere at tilberede maden, når denne bestilles. Kantarellerne er desværre forsvundet grundet sæsonen, men er erstattet af halv dansk hummer naturel til 175,-. Ellers lægger vi ud i vant stil.
Og husk gerne et mundbind pr. person, så I kan komme ind, gå på toilet OG komme ud igen!
Hvis de samme & gode indsatser som vi og vore gæster har vist siden 18. maj, håber vi på at være tilbage til restriktioner version 1.0 efter søndag den 18. oktober!
Simon, Christian & Dan samt hele holdet bag.
Det er derfor IGEN, stadig muligt at købe vin med hjem eller bare komme forbi og købe.
Vinene er pakket i kasser à seks stk. med forskellige temaer. Billederne samt beskrivelse af vinene ligger lige nedenfor. Alle vinene er blandt mine favoritter, både hvad angår område, drue & smag.
Det bliver muligt at bestille en eller flere kasser ved skrive mail til mig på dan@melee.dk og aftale afhentning/betaling.
Pinot Noir kassen 2.600,-
Chardonnay kassen 1.950,-
Syrah kassen 2.250,-
Châteauneuf kassen 1.800,-
Klassiker kassen 2.100,-
Natur-agtig kassen 1.750,-
Jura kassen 1.850,-
Dan
“Sommerferien” er slut, Anarki åbner & mêlée er tilbage i vante folder!
Sommeren har været en blandet fornøjelse mht. vejret! Alt andet har været en fornøjelse. Covid-19 restriktioner samt retningslinjer er blevet til en dagligdags-ting. Vi har fået det hele til at fungere fornuftigt med alles hjælp. Tak for det!
Vi har haft masser af gæster der lagde vejen forbi til AnarkiMèlée symposium. Kantarel-“maden” er vist blevet en klassiker på linje med onglet’en. Tusinde tak til alle Jer gode folk der støtter fantastisk op omkring mêlée. Det er virkeligt værdsat. I er seje!!!
Vi vender nu tilbage til en 6-dages uge, mandag til lørdag med aftenservice. Hermed også tilbage til mêléemenu, mêléeretter samt tavleretter. De kan alle ses under menu-fanen.
Vi er stadig underlagt restriktioner vedr. arealkrav samt afstandskravet på 1 meter, så det er derfor stadig vigtigt at give besked hvis I ved at antal gæster til jeres reservation ændrer sig.
Det er nu også blevet muligt at reservere bord på terrassen. Dette vælges som det første ved reservationen.
Læs meget gerne vore retningslinjer lidt længere nede på siden. Tak.
Tusinde tak og fortsat god sommer!
Simon, Christian & Dan samt alle vore gode medarbejdere.
“Sommerferien” på mêlée!
Vanen tro lukker vi Anarki i ferietiden, inviterer holdet bag, op til mêlée og sammensætter menuen & vinen af de bedste klassikere. Der er derfor åbent alle ugens dage, og så prøver vi med frokost lørdag og søndag. Der kan bestilles bord fra kl. 12h00 og frem til 13h45.
Se menuen samt det “hurtige” vinkort under de respektive faner.
Vi er stadig underlagt restriktioner vedr. arealkrav samt afstandskravet på 1 meter, så det er derfor stadig vigtigt at give besked hvis I ved at antal gæster til jeres reservation ændrer sig.
Det er nu også blevet muligt at reservere bord på terrassen. Dette vælges som det første ved reservationen.
Læs meget gerne vore retningslinjer lidt længere nede på siden. Tak.
God sommer til jer alle og vel mødt på mêlée!
Simon, Christian & Dan
Godt i gang igen efter genåbning af mêlée!
Vi er kommet rigtig godt i gang igen takket være alle Jer gode folk der har lagt vejen forbi mêlée.
Restriktioner og retningslinjer er taget pænt imod fra de fleste af Jer gæster samt personalet.
Vil dog rigtig gerne opfordre alle til at give besked inden ankomst, hvis antallet på reservationen ændrer sig, da vi er begrænset på antal gæster indtil arealkravet ophæves. Ligeledes respektere at vi lukker kl. 23h45, så vi kan få lukket helt af til kl. 24h00.
Samtidig er visse måder/ting anderledes indtil vi er nærmere en Corona-fri hverdag. Læs meget gerne nedenstående link!
Dan
Covid-19 retningslinjer for gæster på mêlée
Covid-19 retningslinjer for personale på mêlée
Mêlée åbner mandag den 18. maj!
Vi åbner mêlée næsten som før nedlukningen. Vi holder åbent mandag til lørdag til aftenservice. Som nyt tiltag forsøger vi med frokost fredag & lørdag fra kl. 12h00. Køkkenet holder ” åben” til kl. 14h00, men man kan sagtens blive siddende og nyde et extra glas i solen hvis denne kigger med.
Åbningen bliver med restriktioner, der gør at vi max. må have 38 gæster siddende indenfor ad gangen og med 1 meters afstand mellem hvert bord/selskab. Det er bagsiden ved at sidde så tæt under normale omstændigheder.
Udenfor gælder afstanden på 1 meter, hvilket gør at restriktionerne ikke er så omfattende på terrassen. Jeg søger om mere plads hos kommunen, så når sommeren kommer bliver der forhåbentligt plads til flere gæster udenfor.
Vi lægger de retningslinjer for mêlée op på hjemmesiden, både for gæster og personale så vi kan få det bedste ud af nuværende situation. Og så håber vi på bedre tider i fase tre!
Håber I alle stadig har det godt. Vi glæder os til at komme i gang igen. Kim er kommet med terrassemøblerne, så vi er klar til 2020-sæsonen med dejlige skaldyr, saftige fladfisk og ikke mindst den altid populære onglet. Comté på 24 mdr. ligger klar, jordbærrene er bestilt hjem, så 2002 Riesling Beerenauslese er klar til sommerens bær.
Dan
Mêlée frem til mandag den 18. maj!
Så kom datoen for hvornår vi må slå dørene op på mêlée. Det er fantastisk endelig at kunne se en ende på tvangslukningen. Åbningen bliver med restriktioner som ikke er offentliggjort endnu, så vilkårene hvordan, er desværre uvisse. Simon, Christian & jeg taler om flere mulige scenarier hvorpå mêlée kan blive rentabel, eller så godt som i den første tid efter den 18. maj.
Hvordan mêlée åbner op og hvornår, kan vi desværre ikke melde ud endnu, men der må hjertens gerne reserveres bord fra og med mandag den 18. maj.
Resten af lønkompensationen lader stadig vente på sig, og vi er godt i gang med at bruge det midlertidig lån banken har givet. Primært til løn og de regninger vi fik lov at udskyde til nu. Køb af gavekort hjælper på likviditeten, så bliv endelig ved.
Mêlée frem til vi må åbne!
Vi ved af gode grunde ikke hvornår vi må åbne, ej heller hvordan betingelserne bliver med plads mellem hvert bord, antal gæster & størrelsen på selskaber, men der kan ihvertfald reserveres bord til mandag den 11. maj og frem. Kolliderer det med Mettes åbningsplan så annullerer vi bare reservationen.
Mêlée i maj måned!
Som I sikkert ved, så skal vi holde lukket frem til 10. maj. Om vi får lov at åbne herefter kommer an på situationen til den tid. Hvordan vi må holde åbent, når vi kommer til det ved vi af gode grunde ikke endnu. Men vi ser frem til at kunne åbne døren og byde velkommen. Forhåbentlig også med terrassen i det gode vejr.
Pas på Jer selv.
Dan
LIKVIDITETEN TIL LØNUDBETALINGEN FOR MARTS MÅNED
Vi tæller hver en klingende mønt & knitrende seddel for at have nok til vore ansattes løn
Da der ikke kommer omsætning resten af måneden er mulighederne begrænset. For dem af Jer der har mulighed for at købe et gavekort vil det værdsættes extra meget i disse tider. Klik på gavekort i barren øverst oppe.
Anden mulighed er salg af vin fra kælderen, hvis I måtte ønske at fylde op i privaten. Priserne vil selvsagt være mindre end priserne på vinkortet. Send en mail på dan@melee.dk for mulighederne. Klik på vinen for at se udvalget.
Ha’ en rigtig god dag og pas på Jer selv!
Venlig hilsen
Dan Rauhe
RESTAURANT MÊLÉE LUKKER DE NÆSTE 14 DAGE!
VI HAR SENDT ALLE VORE GODE MEDARBEJDERE HJEM MED FULD LØN OG FØLGER DERMED REGERINGENS ØNSKE MED HJÆLPEPAKKEN DER BLEV PRÆSENTERET I WEEKENDEN.
Vi håber det er overstået indenfor overskuelig fremtid, så vi alle kan komme tilbage og gøre det vi er bedst til.
Pas rigtig godt på Jer selv og Jeres nærmeste i tiden der kommer.
I er velkommende til at sende os en mail hvis I ønsker nærmere information.
Venlig hilsen
Simon, Christian & Dan
NEDSAT KAPACITET OG STRIKT HYGIEJNE
I den næste periode kører vi med bevidst nedsat kapacitet på både Anarki & Mêlée hvilket betyder at vi garantere at man kommer til at sidde med minimums ét bords afstand til andre gæster På samme tid er vores restauranter indrettet på en sådan snedig måde at man ikke sidder ansigt til ansigt med andre end sine medspisere. Det betyder i praksis at vi accepterer færre gæster ad gangen. Vi accepterer kun at vores personale kommer på arbejde hvis de er komplet symptomfri. På samme tid holder vi (som altid) en strikt hygiejne efter hver servering, afrydning og kontakt med jer gæster. Det kan betyde at det hele går lidt langsommere end I er vant til hos os, det håber vi at I vil bære over med i en periode.
Vi forbeholder os også retten til at bede gæster som udviser symptomer til at forlade restauranten prompte.
Vi håber at det kan betyde at I fortsat har lyst til at besøge os i disse Corona-tider.
Venlig Hilsen
Hele holdet bag anarki & mêlée
Simon, Christian & Dan
Guide Michelin 2020
Vanen tro holdt Guide Michelin deres årlige “stjernefest” i starten af året. Denne gang i Trondheim.
Mêlée ønsker tillykke til alle restauranter der modtog tilkendegivelsen i form af stjerne, stjerner, bib gourmand eller anden hyldest.
På mêlée er vi stolte og glade for vor 10. Bib Gourmand i træk.
Nytårsaften 2019
“ud af huset”
Ganske som de forgående år er det fire retter; snacks, forret, hovedret & dessert og koster 425,- pr. person incl. div. gebyrer, med mulighed for tilkøb af østers i fustage, baguette, kransekage & vin.
Snacks
Vaffel med trøffelmayo og Serranoskinke
Crustade med torsk, crème fraîche & krydderurter
Saltede Marcona mandler
Forret
Cremet suppe af blåmusling med rimmede kammuslinger, saltede stikkelsbær, syltede svampe og friskost med dild
Hovedret
Trøffelfarseret bryst af Rokkedahlkylling med pommes Anna, sauteret spinat, saltbagt gul bede og morkelsauce med syltet sennep
Dessert
Luftig nøddekage med passionsfrugtcurd, vanillecreme og hvid chokolade
Bestilling stadig online via bordbestilling den 31.dec
Afhentning på Martensens Allé mellem 12h00 & 15h00
“Sommerferien” på mêlée&anarki!
Igen i år slår anarki & mêlée mad, vin & personale sammen.
Vi lægger fra land mandag den 8. juli og holder åbent alle uges syv dag frem til og med søndag den 11. august.
Vi åbner alle dage kl. 17h30 og dækker selvfølgelig op udendørs når vejret tillader det.
Rune & Simon blander de bedste retter, Christian & Dan finder vine der passer og smager godt til. Samantha, Elisabeth, Anders, Jesper, Nico, Vuong, Mathias, Daniel, Niels, Jesper & Jonas møder trofast ind og tager imod jer.
Der bliver 7 snacks og 7 forretter at vælge imellem samt 3 hovedretter på bud, og så Comté og et par desserter med jordbær og hindbær på tavlen.
Udover a la carte er det muligt at vælge en menu på 4 ombæringer til 375,-
På bagsiden er det hurtige vinkort med 13 vine på glas, aperitiffer samt div. øl og most. Eller der kan vælges vine fra mêlées vinkort med primært franske vine. Hele menukortet og det hurtige vinkort kan ses under MAD fanen fra på mandag.
God sommer!
French Dining Week på mêlée!
Uge 24 står i tricolorens tegn.
Vi er igen med til madfestivalen fra tirsdag til lørdag i to seats hvor der kan reserveres bord via www.diningweek.dk
Nedenstående menu kan reserveres og der kan tilkøbes allerede ved bestilling eller de kan tilvælges på dagen.
Dampede hvide asparges med hollandaise
tilkøb af rejer 50,-
Label Rouge kylling med gulerod, surt & nye kartofler samt skysovs
Tærte med rabarber & vanillecrème
Extra retter!
Serranoskinke med 1 glas Huré Frères Champagne 150,-
Rørt tartar kr. 65,-
Comté 24 måneder kr. 60,-
mêlée-vinene!
2015 Domaine Mann, Muscat, Alsace
2016 Domaine Marchand Frères, Pinot Noir, Bourgogne
2015 Château Mulonnière, Coteaux du Layon Beaulieu, Loire
1 glas vin til hver ret samt vand & kaffe à la mêlée!
Ovenstående drikkevarer kr. 250,- pr. person
Vi er gået til Påskeferie!
Vi har sidste service lørdag den 13. april og holder en uges fri grundet Påsken.
Vi er tilbage for fuld styrke med god mad og dejlige vine tirsdag den 23. april.
Online reservationen holder aldrig fri, så reservér bare bord hvis I allerede ved hvornår I vil på mêlée næste gang.
Ha’ en dejlig uge.
Elisabeth, Mette, Anders, Niels, Nico, Vuong, Mathias samt Simon & Dan
DinnerDays uge 7 vinterferien 2019!
Der er stadig ledige pladser til dette års DinnerDays med tre retter mad for 210,- plus gebyr.
Reservér dine pladser enten via dinnerbooking.com eller direkte her fra siden. Find den ønskede dag og se hvilke muligheder der er tilbage. Igen i år er det muligt at tilkøbe vinpakke med tre glas vin samt vand & kaffe. Ligeledes er der Serranoskinke & champagne, rørt tartar samt 24 måneders Comté som tilkøb.
P.S. Vi behøver ikke en printet udgave af billeterne, så bare spar papir, blæk og tid på det.
Online version på mail er helt fint. TAK.
Tak for et helt forunderligt 2018!
2018 har været et travlt år på mêlée med flere spisende gæster på flere åbningdage end 2017. Lidt flere end 17.000,- gæster lagde vejen forbi Frederiksbergs Bedste Restaurant i 2018, derfor siger vi tusind tak til alle Jer der spiste og nød et glas eller en flaske på vores dejlige bistro på Martensens Allé!
Vi skal nu holde juleferien i familiære omgivelser inden vi påbegynder “Nytårsaften ud af huset”.
Vi er tilbage og klar til at tage hul på 2019, torsdag den 3. januar kl. 17h30.
2019 bliver året hvor mêlée fylder 10 år og dette skal naturligvis fejres!
RIGTIG GOD JUL OG HA’ ET FANTASTISK NYTÅR SAMT PAS NU GODT PÅ JER SELV OG JERES NÆRMESTE!
Elisabeth, Anders, Ask, Niels, Nico, Vuong samt Simon & Dan
NYTÅR 2018 “UD AF HUSET & IND I STUEN”
Ganske som sidste år laver vi nytårsmenu ud af huset.
Rune & Simon har bestemt følgende 4 retter med mulighed for tilkøb af kransekage, baguette og østers samt Champagne.
Der bliver afhentning nytårsaftensdag mellem kl. 12h00 til 15h00 på Martensens Allé 16.
Snacks:
Vaffel med trøffelmayo og Serranoskinke
Tærte med røget sellericrème
Torsk med bacon, kapers, rugbrød
Forret:
Krabberavioli med ricotta, jomfruhummerbisque & dild
Hovedret:
Karljohanfarseret vagtel (rundudbenet) med saltbagt rødbede,
svampepuré, pommes anna
samt rødvinssovs med syltede løg & bøgehatte.
Dessert:
Nøddekage med dulceymousse, blodappelsin & chokoladeknas
Du kan læse mere og bestille jeres menu og tilvalg lige her
EXTRAORDINÆRT ÅBENT SØNDAG DEN 4. MARTS
Grundet travlhed på Anarki har vi åbnet mêlée for en enkelt søndag. Det er muligt at spise allerede fra kl. 17h00.
Menu & priser opdateres snarest!
DinnerDays uge 7 vinterferien 2018!
!!!Kun få pladser tilbage mandag – torsdag!!!
Traditionen tro er vi med i efterårsferiens madfestival med tre retter mad for 200,- plus bestillingsgebyr i uge 7. Pladser til DinnerDays købes enten direkte fra vores hjemmeside via “book bord” fanen eller via dinnerbooking.com og find mêlée!
Se hvilke tre retter vi serverer under “menu” fanen. Som altid kan der tilkøbes vores rørte tartar og/eller Comté til 60,- samt en vinmenu incl. vand & kaffe til 250,-. Glem ej et glas Barnaut Champagne til vores Serrano skinke til 145,-
Tak for et fantastisk 2017!
Vi har nu haft de sidste spisende gæster i 2017 og vi vil derfor gerne sige tusind tak til alle Jer der lagde vejen forbi vores dejlige bistro på Martensens Allé! Vi skal nu holde juleferien i familiære omgivelser inden vi starter på årets sidste opgave; Nytårsaften ud af huset.
Vi er tilbage og klar til 2018, onsdag den 3. januar kl. 17h30.
RIGTIG GOD JUL OG HA’ ET FANTASTISK NYTÅR SAMT PAS NU GODT PÅ JER SELV OG JERES NÆRMESTE!
Helene, Liv, Anders, Ask, Niels, Nico, Mathias samt Simon & Dan
Nytårsaften 2017!
Igen i år har vi nytårsaften som take away;
Snacks;
Vaffel med trøffelmayo & San Danielle skinke
Anderillette på brød
Tærte med krabbesalat
Forret;
Indbagt torsk med trøffel & porre samt jomfruhummerbisque
Hovedret;
Langtidsstegt oksebrisket med saltbagt selleri, selleripuré & pommes rösti samt rødvinssovs med syltede løg & bøgehatte
Dessert;
Nøddekage med saltet karamel, passionsfrugtmousse & syrlig karamelcrème
Tre retter 350,- pr. person (forret, hovedret & dessert) eksklusiv gebyr
Fire retter 400,- pr. person (snacks, forret, hovedret & dessert) eksklusiv gebyr
Afhentes søndag d. 31. december mellem kl. 12.00 – 15.00
Martensens Allé 16
1828 Frederiksberg C
Vi har solgt alle couverter online!!!
Men… har du allerede bestilt og bliver I flere til spisning har vi en kasse med extra mad. Skriv blot til mail@melee.dk og vi svarer hurtigst muligt med den løsning vi kan tilbyde.
MANDAGSÅBENT!!!
Vi har besluttet at åbne mêlée på mandage fra og med den 18. sept. til aftensmad! Vi kommer til at kopiere tirsdagskonceptet, så det nu bliver til mandag-tirsdagspakke, stadig med tre retter mad, tre glas vin samt vand & kaffe til den simple pris af 495,- pr. person.
Vi glæder os til at se Jer også om mandagen!
Sommeren var over os!
Som sidste år holdt mêlée åbent hele sommeren, hvor vi blandede det bedste fra Anarki og mêlée -både mad, vin & personale- hvilket resulterede i en for vores vedkomne dejlige fem uger i feriemode. Vi er nu tilbage i vanlig mêlée-stil!
Anarki holdt derfor ferielukket i hele juli og første uge af august. De er klar igen fra tirsdag den 8. august kl. 17h30
Der kan reserveres bord på normal vis via hjemmesiden til både Anarki & mêlée.
Terrassen er fortsat åben!
Vanen tro kom flyttemanden med vores stole & borde til fortorvet lige efter påsken, hvilket betyder at vi dækker op udenfor.
Fra kl. 14 byder vi velkommen på på terrassen til snacks, skinke & Comté, hvis sulten og vejret er til det, samt et lifligt glas rosé, kølig hvid eller saftigt rødvin!
Guide Michelin 2017!
Vi er umådelig stolte af at kunne byde Anarki velkommen i Guide Michelin med en Bib Gourmand i 2017 udgaven!
Et stort tillykke til alle de andre Bib’ere samt de flotte stjerner rundt om i landet!
Søndagsåbent på Anarki!
Hvis du har haft en travl uge, ikke selv gider stå i køkkenet eller en tredje grund, kan du med fordel tage på Anarki søndag aften!
Der er fire serveringer til en fin søndagspris af 250,- pr. person.
Rune, Christian & Co. står klar fra kl. 17h00