Om Mêlée

Om Mêlée

Navnet Mêlée er egentlig et begreb fra sporten rugby, som er kendt og elsket i Frankrig. Mêlées oprindelige ejere Jens Vestergaard, Helge Sidor og Dan Rauhe havde en fælles passion for netop denne sport, og Mêlée, der betyder en slags klumpspil eller klynge, og kræver samarbejde og teknik, symboliserede det venskab de tre restaurant-personligheder havde, og som blev transformeret videre til et samarbejde om deres fælles bistro Mêlée.

I maj 2013 gik Jens Vestergaard og Helge Sidor andre arbejdsmæssige veje, og ind i samarbejdet trådte i stedet kokkene Rasmus Oubæk og Rune Sauer Sonnichsen. Jens Vestergaard havde lagt den franske stil i køkkenet, med fokus på førsteklasses råvarer og klassisk håndværk. Rasmus Oubæk og Rune Sauer Sonnichsen har ført den gode stil videre, og Mêlée serverer ren, rustik & ærlig mad lavet med kærlighed til det franske landkøkken.

I efteråret 2015 købte Rune & Dan, Rasmus Oubæk ud, samtidig med at Simon Ebdrup Madsen og Christian Thorsholt Jacobsen købte sig ind i mêlée. Det blev også startskuddet til vor søsterrestaurant, Anarki beliggende på Vodroffvej 47, ligeledes på Frederiksberg.

Efter sommeren 2019 sagde Rune stop, da han og familien havde et brændende ønske om at lave et madkollektiv i deres hjemby, Fredensborg. Herefter drives både Anarki & mêlée igen som en trekløver af Simon, Christian & Dan.

I foråret 2023 valgte Christian at fokusere 100% på hans vinimport og tilhørende vinbutik, hvorfor han blev købt ud af begge restauranter af Dan. Simon har stadig sin daglige gang på Anarki, men “popper” ind på mêlée med jævne mellemrum. Dan er primært på mêlée, men kommer jævnligt på Anarki hvor han også er med om aftenen når det kræves.

I den lille restaurant mêlée står bordene tæt, og man bliver altid hilst velkommen af travle, men kompetente tjenere, der kender menukortet og vinene samt er på fornavn med mange af gæsterne, lokale eller ej!

Læs mere om holdet bag Mêlée: